Bakıcı arayan ebeveynler, bakıcı adaylarının güvenilir ve dürüst olmalarını istemektedir. Çocuklarının günlük bakımına vakit ayıramayan ebeveynlerin imdadına bakıcı yetişmektedir. Özellikle çalışan anneler, bakıcı adayları ile görüşme gerçekleştirmektedir. Ebeveynlerin evde olmadığı saatlerde bebek veya çocuk ile ilgilenen bakıcılar, tam zamanlı veya yarı zamanlı olarak çalışabilmektedir. Ailelerin talep ve ihtiyaçlarına göre bakıcıların çalışma saatleri değişiklik göstermektedir.

Aileler bebek bakıcısı aradıkları zaman bebek bakıcısından bekledikleri sorumlulukları, özel durumları ve çalışma saatlerini tam olarak açıklamaları gerekmektedir. İlk defa bir bakıcı ile çalışacak olan aileler, birkaç görüşme yapmaktadır. Birkaç bakıcı ile görüşülmesi, alternatiflerin iyi bir şekilde değerlendirilmesini sağlamaktadır. Bakıcının referans bilgilerine özen gösterilmektedir.

Bakıcı İş Görüşmesinde Sorulması Gereken Sorular Nelerdir?

Bakıcı adayları ile telefonda ön görüşme yapıldıktan sonra uygun adaylar yüz yüze görüşme için çağrılmaktadır. Bazı soruların telefonda sorulması, yüz yüze görüşme için uygun adayların bulunmasını sağlamaktadır. Yüz yüze görüşme sırasında sorulan kritik sorulara bakıcının verdiği cevapların yanı sıra beden dili de önemli olmaktadır.

Bakıcı adaylarına özel hayatı ile ilgili sorular sorulmaktadır.

Bakıcı adayların özel hayatı ile ilgili sorulan sorulara verdikleri yanıtlar, ailenin programına uyum sağlayıp sağlamayacağını göstermektedir.

Eğer yatılı bakıcı alınmayacaksa, nerede oturduğu ve işe nasıl gelip gideceği önem arz etmektedir.

Bakıcı adayının herhangi bir sağlık problemi olup olmadığı sorulmaktadır.

Bakıcı İş Görüşmesinde Konuşulması Gereken Konular Nelerdir?

Bakıcı arayışı içerisinde olan aileler, bakıcılığın profesyonellik gerektiren bir iş olduğunun bilincinde olmaktadır. Bakıcının çocuk bakma tecrübesi, daha önce çalıştığı yerde problem yaşayıp yaşamadığı, daha önce çalıştığı yerden neden ayrıldığı gibi konuların mutlaka konuşulması gerekmektedir. Bakıcının eğitim durumu ve konuştuğu diller, ailenin beklentilerine uygun olup olmadığı konuşulmaktadır.

Yabancı uyruklu bakıcı adayları ile yapılan görüşmelerde çalışma izninin olup olmadığı mutlaka sorulmaktadır. Eğer yabancı uyruklu bakıcının çalışma izni yoksa izin alınması gerekmektedir. Türk uyruklu bakıcı için de SGK kayıtlarının yapılması, zorunlu olmaktadır. Birçok bakıcı kameralı bir evde çalışmayı tercih etmektedir. Eşyaların kaybolması veya çocuğun evde yaşayabileceği kazalarda, sorumlu olmak istemeyişleri bu talebin nedeni olmaktadır.

”HİZMET ALMAYI DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ FİRMALARIN ÇALIŞMA BAKANLIĞI YETKİLİ İŞKUR LİSANSLI OLMALARINA 

LÜTFEN DİKKAT EDİNİZ.”